Het is tijd voor een nieuw bankstel want; de oude bank is toe aan vervanging, je gaat verhuizen óf je bent simpelweg toe aan een nieuw interieur! Maar hoe vind je nou dé perfecte nieuwe bank?  Design-Fabriek helpt je hier graag bij dus geven we je in deze blog tips en adviezen bij het kopen van jouw droom bank. Daar gaan we!  

Neem je tijd

De aankoop van een nieuw bankstel is niet één die je zomaar maakt. Je hoopt natuurlijk lang plezier van te hebben! Neem daarom de tijd om je te oriënteren in de mogelijkheden. Wij krijgen vaak van klanten te horen dat ze door de bomen het bos soms niet meer zien. Raak niet overweldigt door het aanbod, en probeer voor jezelf duidelijk te bedenken waar jij naar op zoek bent. Ga je voor een comfortabele zachte of een stevig hogere zit? Voor welke uitstraling ga je, een gezellige plofbank of strakke designsofa? Wij nemen graag de tijd om met jou uit te zoeken wat jouw wensen zijn. Gezellig en ongedwongen nemen we je door onze modellen, de verschillende stoffen en mogelijkheden. Probeer de banken uit, en probeer ze opnieuw! Kortom, maak geen overhaaste beslissingen.   

Hoeveel ruimte heb je?

Deze vraag lijkt wellicht voor de hand liggend maar het kan een valkuil zijn. Klanten meten vaak van tevoren de ruimte op waarin de bank komt te staan. Heel verstandig! Overigens hoeft de ruimte die je beschikbaar hebt niet de afmeting van je nieuwe bankstel te zijn. Ook belangrijk is namelijk de indeling van de kamer. Komt de bank in een open ruimte, of moet hij precies in een hoek passen? Hoeveel zitplaatsen heb je minimaal nodig zodat iedereen comfortabel kan zitten? Neem naast de afmetingen van je woonkamer wellicht ook een plattegrondje mee. Wij kijken en denken met plezier mee naar de mogelijkheden. Soms kan het mooier zijn om juist wat ruimte over te houden, al zou de bank wel precies passen. Of zou je het kunnen aandurven om voor een grotere opstelling te gaan dan je bedacht had. Juíst omdat het de ruimte zou complimenteren!      

Waar wordt het bankstel aan blootgesteld?

Wanneer je denkt aan je droom bankstel heb je vast ideeën over de kleur. Maar belangrijker dan kleur is misschien nog wel de stof zelf! Er is keuze uit veel verschillende stoffen, allemaal met hun eigen kenmerken. Zo is er bijvoorbeeld de keus tussen een synthetische of natuurlijke stof. Deze stoffen hebben beide heel verschillende eigenschappen. Zo is een synthetische stof vaak wat steviger en zal minder snel vormen of verkleuren. Een natuurlijke stof is gemaakt van natuurlijk materiaal, zoals katoen of linnen. Deze stoffen zijn vaak soepeler en gevoeliger voor bijvoorbeeld verkleuring maar hebben daarentegen weer een mooie luxe uitstraling. Het is daarom verstandig om goed te bedenken waar jouw nieuwe bankstel aan wordt blootgesteld. Komt hij in een huis met jonge kinderen, huisdieren en staat hij veel in zonlicht? Dan is een synthetische stof misschien de beste optie. Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw nieuwe aankoop maar het is altijd een goed idee om na te denken over hoe de bank zal worden gebruikt!   

Tips en adviezen voor het kopen van een nieuw bankstel

Zo! Hopelijk hebben we je met deze tips een goeie start gegeven bij het kopen van jouw perfecte bank. En weet je nog steeds niet waar je moet beginnen, kom dan gerust langs bij de gezelligste woonwinkel in Leeuwarden (en Friesland ;-)…) De dames van Design-Fabriek staan voor je klaar, en de koffie ook!